RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikke (23) født som jente: - Endelig er jeg hel

(Privat)
Sist oppdatert:
- Jeg satt i senga og så på meg selv i speilet. Visste at det var siste gang jeg trengte å se på puppene.

Nordlys: Nå er han ferdig med siste kjønnsoperasjon.

Den siste natten før operasjonen var lang. Veldig lang.

- Jeg satt i senga og så på meg selv i speilet. Visste at det var siste gang jeg trengte å se på puppene. Så smilte jeg til meg selv, sier Mikke Hurri.

Hurri ble født i feil kropp. I en jentekropp. Dette preget store deler av oppveksten. Helt siden tenårene har Hurri sett frem til denne dagen. Dagen da han endelig kan se på seg selv og være fornøyd.

- Etter at jeg våknet, ringte jeg en kompis. Jeg fortalte at jeg endelig følte meg hel, og så gråt jeg bare, forteller han til Nordlys.

Han beskriver reisen inn i den riktige kroppen som uvirkelig.

- Jeg aner ikke hvordan tiden blir fremover. Det har vært så fjernt så utrolig lenge. Jeg har ventet på dette hele livet, jeg klarer ikke å ta det innover ennå.

Litt komplikasjoner
Hurri ligger fortsatt på pasienthotellet på Rikshospitalet i Oslo når Nordlys prater med han.

Operasjonen mandagen ble litt annerledes enn forventet. Puppene ble fjernet, men da Hurri våknet fikk han beskjed fra kirurgen om at han måtte inn på nytt.

- Jeg hadde fått en blodansamling på høyre side som gjorde at jeg hovnet opp til trippel størrelse. Det var en liten nedtur at jeg måtte inn igjen, men det gikk heldigvis bra, sier han.

Hurri har ennå ikke fått sett resultatet etter operasjonen, men han ser at han er ganske hoven.

- Jeg har stått i speilet siden jeg kom til hotellet, kjent og sett og klarer ikke helt å forstå at de er borte. Jeg trur det blir veldig spesielt å se de uten bandasje, sier han.

Les også: Mikke (23) ble født som jente - nå er han blitt mann

Les også: Mikke (23) ble født som jente - nå er han blitt mann

Vises og ikke vises
Hurri ser frem til å komme hjem til Tromsø i vante omgivelser. Da er noe av det første han skal gjøre, å shoppe klær.

- Jeg har alltid hatet shopping, men nå trenger jeg nye klær. I dag fikk jeg på meg en t-skjorte som alltid har vært for trang. Det blir en helt annen opplevelse å kjøpe klær, og slippe å tenke på hva som vises og ikke vises.

Les flere saker fra Nordlys

Normalisere temaet
Nordlys skrev om Hurri i mars. Da fortalte han om hvordan teaterstykket «Hedwig and the angry inch» inspirerte han til å være åpen om og fortelle sin historie.

«To be free one must give up a part of oneself» - 23.02.13 står det på brystkassa hans nå.

- Det er datoen for første gang jeg så stykket, og er et sitat av Hedwig. Det er ganske bokstavelig i mitt tilfelle. Jeg har virkelig gitt opp en stor del av meg selv.

Men Hurri er ikke i tvil om at det var verdt det. Nå ønsker han å jobbe videre for å få normalisert temaet om kjønnskorrigering.

- Jeg vil at det skal bli enklere for andre i samme situasjon å stå fram og tørre å være seg selv og ta de stegene som trengs for å komme dit de vil i livet.

Siste kapittel
Familien har vært en stor støttespiller for Hurri. Mamma og stefar var med under den siste operasjonen, og fikk vært med på å skrive siste kapittel.

- Jeg tror det va veldig viktig for mamma å ta del i siste steget for å få en avslutning på det som har vært datteren hennes, og ikke minst få ta del i begynnelsen på det som skal være fremover. Det var også litt greit for meg å ha henne der for jeg har nok ikke klart å se hvordan hun har hatt det gjennom denne reisen på samme måte som jeg har sett det nå. Det har gjort at jeg har fått større forståelse for hva hun som mor går igjennom i en slik prosess.

Drømmer til virkelighet

Mens Hurri venter på å komme hjem, kan han endelig planlegge det han så lenge har drømt om.

- Jeg drømmer om å dra på fisketurer, badeferier, spille fotball og bare det å være i aktivitet og ha et fullverdig liv. Det har vært så fjernt utrolig lenge. Jeg har ventet så lenge på å være her jeg er i dag, sier han.

- Livet generelt skal nytes og leves.

Og kjærligheten, den er han endelig klar for å ta imot.

- Kroppen begynner å bli som den skal være, og jeg er ikke lenger fremmed i min egen kropp. Jeg er mye tryggere på meg selv på denne siden av livet, og jeg er innstilt på at det kan skje, sier han.

Les flere saker fra Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere