RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Game Informer)

Mikke Mus blir TV-spill

Sist oppdatert:
Kan Warren Spector gjøre Mikke Mus til en steampunk-klassiker?

Ryktene har eksistert i noen måneder, men nå bekrefter det amerikanske spillbladet Game Informer at Mikke Mus blir et TV-spill. Spillet utvikles eksklusivt til Nintendo Wii.

Navnet på spillet blir «Epic Mickey» og vil portrettere Mikke «slik du aldri før har sett ham», skriver bladet på sine offisielle nettsider. Coveret viser et massivt, grønnøyet monster som sperrer veien for Mikke på vei til et skummelt, klassisk eventyrslott. Mikke selv holder en pensel i høyre hånd og synes å være laget av våt maling.

FORUM:«Enda et spill som gjør at jeg bare må ha Wii»

Den visuelle stilen maler et noe surrealistisk bilde av Disneys ikoniske figur, og bygger oppunder ryktet om at «Epic Mickey» blir et såkalt steampunkspill. Tegneren Fred Gambino har også publisert en del artwork under tittelen Epic Mickey på sine nettsider, ta en titt her.

I litteraturen regnes steampunk som en undergren av fantasysjangeren. Navnet spiller på tiden handlingen i historien gjerne utspiller seg i, 1900-tallet hvor dampmaskiner fremdeles var i bruk. Sjangeren er preget av fiktive, tekniske oppfinnelser, som de du finner i verkene til H. G. Wells og Jules Verne.

«Epic Mickey» utvikles av Disney Interactive Studios og Junction Point, hvor Warren Spector leder showet. Spector er mest kjent for actionrollespillet «Deus Ex».

Dette er ikke første gang Mikke Mus blir gjort interaktiv. I en treårsperiode fra 2000 til 2003 dukket både Mikke og Minni opp på Nintendo 64, Gamecube og Game Boy Advance.

Game Informer er i salg fra midten av oktober, så forvent mye mer informasjon om «Epic Mickey» da.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere