RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
De to døde etter flyulykken ved Store Volavatnet ble onsdag ettermiddag fraktet ned i Bavallen med snøscootere.
De to døde etter flyulykken ved Store Volavatnet ble onsdag ettermiddag fraktet ned i Bavallen med snøscootere. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Mikrofly-ulykken: De omkomne brakt ned fra fjellet

Sist oppdatert:
De to mennene som ble funnet omkommet i mikroflyet som styrtet i Volavatnet i Voss mandag, er nå hentet ned fra fjellet.

– De to ble hentet ned ved 15-tiden og brakt til Voss, sier lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor til NTB.

– De vil torsdag bli brakt videre til Gades Institutt i Bergen for obduksjon.

To menn ble funnet i cockpiten, og Hellene sier alt tyder på at det er de to mennene på 48 og 33 år som har vært savnet siden flyet styrtet mandag.

Forhåpentligvis blir de omkomne identifisert og obdusert torsdag, sier lensmannen.

Lettere

Arbeidet med å hente ned de to omkomne, gikk bedre enn politiet hadde fryktet.

– Vi var redde for at flyet skulle fryse til en stor isklump, men arbeidet som ble gjort med å isolere flyet tirsdag, gjorde arbeidet mye lettere enn man hadde fryktet, sier Hellene.

Mikroflyet blir trolig hentet av et helikopter torsdag og fraktet til Voss for undersøkelser.

Hovedansvaret for undersøkelsene har lensmannskontoret på Voss, men kontoret får bistand fra Havarikomiteen til Norsk luftsportsforbund, opplyser Hellene, som håper de får hentet flyet ned torsdag.

– Det er meldt dårlig vær til helgen, og i det terrenget, med mye snø og vind, vil flyet bli begravd ganske fort, sier han.

– Store skader

Flyet boret seg delvis gjennom isen og ned i et snølag da det styrtet mandag, og cockpiten ble begravd under isen.

Et mannskap på ni personer startet rundt klokken 8.30 på turen opp til fjellområdene nord for Voss, hvor det styrtede mikroflyet tirsdag ble funnet på rundt 900 meters høyde.

De to døde etter flyulykken ved Store Volavatnet ble onsdag ettermiddag fraktet ned i Bavallen med snøscootere.


Fire personer fra Røde Kors, tre fra Voss brannvern og en person som er godt kjent i området, var med i følget. I tillegg var en representant fra Norges Luftsportsforbund og to lensmannsbetjenter med i aksjonen.

Tatt opp av isen

De to mennene har vært savnet siden flyet styrtet mandag. Da letemannskapene gjenopptok gravingen etter flyet onsdag, antok politiet at de ville finne mennene i cockpiten.


– Klokken 11.49 fikk vi melding om at flykroppen var tatt opp av isen, og at det ble funnet to omkomne personer inne i cockpiten, sier Hellene.

Medlemmer i luftsportmiljøet på Voss samlet seg på flyplassen etter at to personer ble funnet omkommet

– Trist hendelse

Det er stort miljø for luftsport i Voss. Medlemmer fra to flyklubber, en fallskjermklubb og en forening for paraglidere samlet seg på Bømoen flyplass onsdag ettermiddag.

– Dette er en trist hendelse. Folk har samlet seg og tar vare på hverandre og på familiene, sier operativ leder Terje Sandvik i Hardanger mikroflyklubb til NTB.

Mikroflyene er enkle farkoster, og de er ikke ukjent med uhell. Det er likevel fire år siden noen har omkommet i Norge i ulykker med slike fly, sier Sandvik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere