RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikrofon-pin styrer hjemmet ditt

(STinSV)
Sist oppdatert:
Siemens har utviklet en bitteliten mikrofon som mest likner på en pin. Sett den på skjorta og du kan styre alle elektroniske apparater i huset med stemmen.

På den nylig avsluttede Cebit-messen viste Siemens fram en liten mikrofon på størrelse med en pin, og denne kan ditt digitale hjem via stemmekommandoer.

Du aktiverer den lille enheten ved å trykke på den med fingeren, og stemmekommandoene sendes deretter fra pin-en via Blåtann til en sentral pc i hjemmet.

Pc-en er utstyrt med programvare for stemmegjenkjenning, som oversetter kommandoene og sender disse videre til rett apparat.

Du kan også bruke mikrofon-nåla til telefonsamtaler og Siemens jobber også med e-poststøtte, slik at du kan få lest opp e-posten din.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva som er mulig. Om du ligger i sengen og lurer på om du husket å skru av komfyren, kan du bare trykke på pin-en og be om å skru av platene. Forutsatt at du har på deg nålen i senga, da.

Det hele minner litt om kommunikasjonsbrikken mannskapet på Star Trek bruker. «Capt’n to brigde, what’s our status?». Dessverre er ikke brikken i kommersiell produksjon ennå, så det er usikkert når du kan feste nåla til din egen uniform.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere