RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mild vinter skaper skiheis-krise

Sist oppdatert:
En hittil snøfattig vinter på Vestlandet har skapt bekymring i skianleggene. Furedalen alpinanlegg har ennå ikke holdt åpent denne sesongen.

Mangelen på snø har ført til at skiheisene har stått bom stille. Mildværet gjør at det ikke er kaldt nok til å lage kunstsnø engang. Furedalen har fått den verste bøygen, men også Eikedalen skisenter og Voss Fjellheiser har fått en stri vinter.

- 90 prosent tap
- Så langt har skitrekket vært åpent i tre dager i år. Fortsetter januar slik, er det grunn til bekymring. Da snakker vi om et inntektstap på nærmere 90 prosent, sier daglig leder i Eikedalen skisenter, Fredrik Tønjum til Bergensavisen.

Verste på ti år
To av ti skiheiser er åpne, mens tre av 14 bakker er i drift på Voss. Der må de produsere kunstsnø for å i det hele tatt kunne holde åpent. Den milde vinteren karakteriseres som den verste på ti år for skiheisnæringen, men Tønjum håper fortsatt at sesongen vil reddes av mer snøfall. Han får ikke ønsket sitt oppfylt denne uken, i alle fall. Værmeldingen viser stigende temperaturer både på Voss og i Eikedalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere