*Nettavisen* Nyheter.

Mildere straff i stor skattesak

Sandvika (NTB): Investor Roar Syversen var tiltalt for norgeshistoriens største private skattesnyteri, men er frikjent for store deler av tiltalen.

05.02.13 22:06

Aktor hadde i Asker og Bærum tingrett lagt ned påstand om fem og et halvt års fengsel, og tilbakebetaling av rundt 53 millioner kroner i skatt for investor Roar Syversen (56) fra Øksfjord i Finmark, skriver Dagens Næringsliv.

Totalt mente politiet og Skattekrim at Syversen fra 2004 til 2010 har unnlatt å rapportere nesten 180 millioner kroner i inntekter til norske myndigheter. Dette ville gjort Syversen til norgeshistoriens største private skattesnyter om han ble dømt etter tiltalen.

- Det som ble fremstilt som en av de store skatteunndragelsessakene i Norge, viste seg i stedet å være en sak av et langt mindre format, sier Syversens advokat, Christian F. Bonnevie Hjort.

Tingretten dømte Syversen til fengsel i ett og et halvt år, samt inndragning av 2,3 millioner kroner som Syversen skulle ha betalt i skatt som bosatt i Norge.

56-åringen ble kun dømt for at han unnlot å opplyse om at han har bodd i Norge så mye at han skulle ha levert selvangivelse. Syversen selv har erkjent at han med vilje unnlot å oppgi at han i virkeligheten ikke bodde på Kypros, og dermed hadde plikt til å levere selvangivelse til Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.