RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mildværet gir tidligere pollenspredning

Oslo (NTB): I fjor gjorde den kalde vinteren og våren at pollenspredningen ble utsatt med nesten én måned, men mildværet i år fører til det motsatte. Det er allerede registrert pollen flere steder.

Både i Sogn og Fjordane og i Møre og Romsdal er det registrert pollen fra or og hassel. Det er nesten én måned tidligere enn normalt. Fortsetter mildværet vil det framskynde spredningen av pollen enda mer.

- En så tidlig start som dette tar nok mange på sengen, vi er overrasket selv også. Vi så for oss en potensielt tidlig start, men allerede i begynnelsen av februar var ikke ventet, sier kommunikasjonssjef Bo Gleditsch i Astma- og allergiforbundet.

Nå anbefaler forbundet at personer med pollenallergi følger nøye med på hvordan været utvikler seg framover.

- En million nordmenn har en eller annen allergisk reaksjon på én eller flere pollentyper. Vårt råd til dem er å starte medisineringen én til to uker før oppstart av sesongen, slik at kroppen er klar for det som skal komme, sier han.

Med mer mildvær framover vil det blir mer pollen i luften, men kommer det en periode med kulde og vintertemperaturer vil det stoppe opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere