Gå til sidens hovedinnhold

Miliband til angrep på Camerons økonomiske politikk

Manchester (NTB-Reuters-AFP): Storbritannias opposisjonsleder Ed Miliband langer ut mot regjeringen til statsminister David Cameron, som han mener har skadet landets økonomi.

Miliband gikk offensivt ut i sin tale på Labour-partiets landsmøte tirsdag kveld. Han framstilte seg selv som en ydmyk mann av folket som kjemper mot Cameron og hans kolleger, som han beskyldte for å være et produkt av en snobbete utdanning og som ødelegger Storbritannias økonomi.

- De tror de er født til å styre. Men har dere noen gang sett noe mer inkompetent, håpløs, ute av kontakt med virkeligheten, u-svingende, løftebrytende, vinglete og miserabelt, sa han mens ordflommen druknet i applaus fra landsmøtesalen.

Han lånte også slagordet om å gjenoppbygge Storbritannia som en nasjon, som Camerons konservative parti brukte under valgkampen i 2010.

Miliband fikk stående ovasjoner for sin 65 minutter lange tale som han holdt uten manuskript. Og både tilhengere og politiske motstandere mente det var den beste talen han noensinne hadde holdt.

Ed Miliband vant svært overraskende partiledervalget mot sin bror David i 2010. Nå må han prøve å vinne tilbake velgere i sentrum som for to år siden snudde ryggen til partiet etter å ha gått lei av Tony Blair og Gordon Brown. (©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter