*Nettavisen* Nyheter.

Militæret holder seg på sidelinjen i Thailand

Bangkok (NTB-Reuters): Thailands forsvarssjef oppfordrer begge parter i den politiske konflikten i landet om å snakke sammen og bli enige.

Søndag ledet protestleder Suthep Thaugsuban flere tusen demonstranter på en marsj gjennom hovedstaden Bangkok, med taktfaste rop om at statsminister Yingluck Shinawatra må trekke seg.

Samtidig er det ting som tyder på at protestene i byen er i ferd med å roe seg, og antallet demonstranter synker, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Nå må vi alle hjelpe hverandre og ta oss av landet vårt, sa forsvarssjef Thanasak Patimapakorn lørdag.

- Forholdet mellom regjeringen og hæren er som normalt. Vi må respektere lov og orden. Jeg personlig respekterer loven og jeg respekterer alle sider i konflikten. Nå bør alle komme sammen og snakke for å finne en løsning, sier generalen.

Også lørdag marsjerte tusenvis i sentrum av Bangkok, hvor de veivet med flagg og blåste i fløyter. De siste dagene har det vært flere mindre angrep mot demonstrantene, som forsøker å blokkere regjeringskontorer og andre offentlige bygg og stenge ned hele byen i protest mot landets regjering. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag