Militante islamister hevder å stå bak kirkeangrep

Jos (NTB-AFP-Reuters): Den militante islamistgruppa Boko Haram sier den står bak selvmordsangrepet som søndag kostet minst tre mennesker livet utenfor en kirke i byen Jos i Nigeria søndag.

26.02.12 20:55

Minst tre skal ha blitt drept i hevnangrep i opptøyene som fulgte kirkeangrepet. Selvmordsbomberen skal ha kjørt en bil fylt med eksplosiver gjennom porten til en fullpakket kirke under gudstjenesten søndag. Tre ble drept, blant dem et lite barn, og flere titalls såret, ifølge kirkeledere i Jos. Vitner forteller at bilen eksploderte bare et par meter fra inngangen til kirken, som har plass til 800 mennesker.

Rasende kristne ungdommer skal senere ha satt fyr på muslimskeide butikker og satt opp en veisperring. Ved veisperringen dro ungdommene to muslimske menn av motorsyklene deres og slo dem i hjel, ifølge nigeriansk politi.

En AFP-korrespondent rapporterte om tre lik som lå i en gate i nærheten av kirken som ble sprengt, bevoktet av soldater. De tre skal ha vært ofre for opptøyene søndag ettermiddag.

Jos er preget av sterke etniske og religiøse spenninger. Den militante islamistgruppa Boko Haram har de siste månedene stått bak en rekke blodige terrorangrep i det afrikanske landet.

- Vi utførte angrepet på kirken i Jos søndag og vi gjorde det vi gjorde som et ledd i vår beslutning om å hevne drapene og umenneskeliggjøringen av muslimer i Jos de siste ti årene, sa Boko Haram-talsmann Abul Qaqa til journalister i en konferansesamtale søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.