RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Militærfly styrtet i Alaska

Foto: Roger Herrera (Ap)
Sist oppdatert:
Havarerte under treningsflyging.

Det var angivelig fire personer om bord i militærflyet som skal ha vært av typen C-17.

Til CNN opplyser kaptein i luftforsvaret, Uriah Orland, at ulykken skjedde under en treningsflyging nær Elmendorf Air Base i Alaska.

Ulykken skjedde onsdag klokken 18.14 lokal tid.

Tilstanden til de fire om bord på flyet ville ikke forsvarsledelsen ved flybasen si noe om før de nærmeste var underrettet. Men både Alaska-guvernør Sean Parnell og senator Mark Begich gikk ut med meldinger om ulykken onsdag kveld. Her ble det også kondolert til mannskapets familier.

Det digre transportflyet skal ha trent til et flyshow, melder Reuters. Flyet skal ha styrtet nordøst for rullebanen like etter avgang og både ild og røyk var synlig for beboere rundt flybasen.

Ulykke skjedde mens det både var tåkete og overskyet i området i og rundt Anchorage. Det har ikke kommet noen meldinger om årsaken til flystyrten, men en etterforskning er startet.

Den verste ulykken ved flybasen i Elmendorf skjedde i september 1995. Flere gjess ble sugd inn i en motor under en treningsflyging og da militærflyet styrtet omkom samtlige av besetningen på flyet - i alt 24 personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere