RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljø-Hagen vil ha supertog

Sist oppdatert:
Norske tog går for sakte, mener Stein Erik Hagen. Nå vil han ha supertog.
- Jeg tar toget en del, og synes det er behagelig. Men det går for sakte, sier milliardær Stein Erik Hagen til Aftenposten og legger til at det er uaktuelt å kjøre bil.

I en kronikk i dagens avis oppfordrer han norske politikere til å være visjonære, og satse store milliardsummer på høyhastighetstog mellom de store norske byene, og til Europa. Han er lei av bilkøer som sliter på klimaet og går løs på ruteflytrafikk som ikke er spesielt miljømessig gunstig, eller praktisk i forhold til kortere turer i et land som Norge. Da er det toget som gjelder.

- Jeg synes det er en spennende og visjonær idé å koble de viktigste norske byene sammen, og vi behøver ikke komme lenger enn til Göteborg eller København så er vi koblet på resten av Europas effektive tognett. Norske politikere har forsømt seg her. Nå må vi få opp en infrastruktur som får landet til å henge sammen.

Han vil at staten skal bruke av oljepengene til å bygge infrastruktur, og er klar over at det blir dyrt, og ulønnsomt. Selv vil han ikke gå inn med penger. Hagen sier til avisen at han ikke tror dette egner seg godt for et samarbeid mellom det private og det offentlige. Dette er et offentlig ansvar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere