RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljødirektoratet deler ut 7,5 millioner mot marin forsøpling


Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, håper pengene som er delt ut, vil føre til flere rene strender og økt engasjement og kunnskap om marin forsøpling.
Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, håper pengene som er delt ut, vil føre til flere rene strender og økt engasjement og kunnskap om marin forsøpling. Foto: Sigurdsøn, Bjørn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Av 90 søknader deler 21 aktører 7,5 millioner kroner til tiltak mot forsøpling av strender og hav langs kysten, melder Miljødirektoratet.

– Vi håper at pengene som er delt ut, vil føre til flere rene strender og økt engasjement og kunnskap om marin forsøpling, sier direktør for Miljødirektoratet Ellen Hambro.

I en pressemelding sier direktoratet det er gjennom tilskuddsordningen «Tilskudd til tiltak mot marin forsøpling», opprettet av Stortinget i 2015, at pengene blir delt ut.

Drøyt 4 millioner går til rydding av strender og havbunn, 1,2 millioner til informasjonstiltak, 1,2 millioner til undervisning og drøyt 1 million til utvikling og innovasjon.

Rundt en sjudel av midlene går til Avfall Norge for «refusjon av utgifter til strandrydding i hele Norge», ifølge Miljødirektoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere