Gå til sidens hovedinnhold

Miljø inn i Oslo-budsjettet

Aksjonister fra Nordre Aker Natur og Ungdom møtte ordfører Fabian Stang og tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger før bystyremøtet torsdag.

RÅDHUSET: Torsdag 11. desember ble Oslobudsjettet for 2009 vedtatt i bystyret.

De tre jentene i lokallagsstyret i Nordre Aker Natur og Ungdom (NU) var på plass med banner utenfor Rådhuset for å få en siste påvirkning på bevilgningene til miljø neste år.

Fokus på sykkelvei

Spesielt viktig for jentene er midler til hovedsykkelveinettet, som bystyret i 1998 vedtok skulle stå ferdig i 2009.

1998-planen krever at de skulle sette av minst 20 millioner kroner hvert år for at sykkelvei skulle bli gjennomført. Dette har ikke blitt gjort, sier leder i Nordre Aker Natur og Ungdom Tonje Vaksvik.

Fire ganger så farlig å sykle til jobben

Tidligere miljøvernminister for Venstre Guro Fjellanger kom ut og møtte ungdommene, som overrakte henne en kopi av planen for hovedsykkelveinettet fra 1998.

Vi håper du vil ta med deg denne inn på møtet, slik at dere kan ta hensyn til sykkelvei i miljøbudsjettet, sa økonimiansvarlig i Nordre Aker NU, Idunn Hylland.

I gave fikk Fjellanger også en grønn t-skjorte med påskrifen «Bilfritt Oslo».

Å gjøre sentrum innenfor Ring-1 bilfritt er Oslo Natur og Ungdoms fremste kampsak.

I Oslo i dag er det faktisk fire ganger så farlig å sykle til jobben som å kjøre, og dette er helt uhørt. Det viktig å få til konkrete tiltak for å redusere CO2-utslippene, for klimaendingene er farlige, urettferdige og allerede i gang, sier Silje Andersen.

Håper han tar budskapet videre

Rett før klokken 10 ville også ordfører Fabian Stang hilse på og slå av en prat med ungdommene.

Vi synes det er veldig bra at politkerene tar seg tid til å høre på det vi har å si, og håper at også han tar budskapet med seg videre slik at miljø blir tatt hensyn til i budsjettet, sier Vaksvik.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten