*Nettavisen* Nyheter.

Miljøaktivister pågrepet etter aksjon i Oslo sentrum

 

Aktivister fra Greenpeace forsøkte å henge opp et banner på kjøpesenteret Byporten torsdag morgen. Foto: Carina Alice Bredesen (Nettavisen)

Ni aksjonister fra miljøorganisasjonen Greenpeace er pågrepet etter at de nektet å klatre ned fra et stillas ved Byporten kjøpesenter i Oslo sentrum.

24.10.19 10:05

Tidlig torsdag morgen forsøkte aktivistene å henge opp et banner på bygningen, uten at det er gitt tillatelse, ifølge politiet.

– Sju personer er nå tatt ned og blir pågrepet. Banner og annet utstyr de hadde med seg, blir tatt i beslag. I tillegg blir to personer som filmet hendelsen, også pågrepet, da de anses å være sammen med de andre aksjonistene, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Greenpeace skriver i en pressemelding at de forsøkte å henge opp et banner på Byporten i Oslo sentrum med teksten «empty promises = empty oceans, ocean sanctuaries now».

Klikk på bildet for å forstørre.  

Banneret ble raskt fjernet og aksjonistene pågrepet av politiet. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

- Vi har ikke lenger tid til tomme løfter. Havene er i krise og vi trenger handling. Klimakrise, forurensning og overfiske gjør at den blå planeten vår er på randen av kollaps. Land som Norge hevder å være ledende på klima og miljø, mens de i virkeligheten setter profitt over vern og tømmer havet for liv, samtidig som de kommer med intetsigende forpliktelser, sier administrerende direktør i Greenpeace International, Jennifer Morgan i pressemeldingen.

Greenpeace bekrefter overfor Aftenposten at det er de som aksjonerte i forbindelse med havkonferansen Our Ocean, som Norge i år er vertskap for. Toppledere fra staten, næringslivet, forskningen og sivilsamfunnet møtes i konferansen torsdag.

– I forbindelse med Our Ocean-konferansen på Clarion hotell vil vi gi klar beskjed til Erna Solberg og de andre statslederne om at de må gjøre mer for å ta vare på havet, sier rådgiver Halvard Raavand i Greenpeace.

Også i forrige uke protesterte Greenpeace i Oslo. Da med et budskap med bilde av Erna Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag