*Nettavisen* Nyheter.

Miljødirektoratet sier ja til tysk prøveboring nær Lofoten

Ikke langt unna dette området utenfor Træna i Nordland har det tyske oljeselskapet Wintershall DEA fått tillatelse til å drive leteboring etter olje. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Miljødirektoratet har gitt det tyske oljeselskap Wintershall DEA klarsignal til å drive prøveboring ved Trænarevet sør for Lofoten.

17.07.19 15:10

Det bekrefter direktoratet overfor NTB.

Tillatelsen gjelder boring av en letebrønn i en blokk som ble åpnet i 2016 under den såkalte TFO-ordningen. Blokken ligger i Norskehavet utenfor kysten av Nordland, 83 kilometer sør for Røst og 50 kilometer nord for Træna.

Les også: Demonstrasjon mot Equinor: Se aboriginerens bønn til selskapet

Ifølge kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik i Wintershall er boreperioden på feltet planlagt i oktober og vil ta om lag 30 dager.

Miljøbevegelsen varslet kamp da søknaden fra det tyske oljeselskapet ble kjent i juni.

– Området er en del av økosystemet som er knyttet til Lofoten. Det er så nært Lofoten at et utslipp herfra vil havne i Vestfjordbassenget med katastrofale følger, sa Sigurd Enge i Bellona da.

Les også: Greenpeace har avsluttet aksjonen mot oljerigg i Hammerfest

Leder Odd Arne Sandberg i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har omtalt tildelingen som «alarmerende».

TFO står for «tildeling i forhåndsdefinerte områder». Blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag