RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljöpartiet i Sverige gleder seg over fremgang

Stockholm (NTB-TT): Socialdemokraterna og Miljöpartiet har til sammen større oppslutning enn Sveriges fire regjeringspartier, viser en ny meningsmåling.

Miljöpartiet beskrives som målingens vinner. Partiet øker sin oppslutning med 2,1 prosentpoeng og ligger nå på 9,9 prosent.

Partisekretær Anders Wallner synes det er morsomt at partiet vokser. Han mener det skyldes at Miljöpartiet den siste tiden har jobbet med å involvere mennesker utenfor politikken gjennom studiebesøk og rundebordsdiskusjoner.

Den rødgrønne blokken i Sverige får til sammen en oppslutning på 49,5 prosent, mot 43,6 for den borgerlige regjeringsalliansen.

For de to sentrumspartiene Kristdemokraterna og Centern, som sitter i regjering sammen med Moderaterna og Folkpartiet, er Ipsos septembermåling nedslående. De ligger begge under sperregrensen.

Verst er utviklingen for Centern som har mistet 1,2 prosentpoeng siden forrige måneds måling. Også det sosialistiske Vänsterpartiet har tapt 1,2 prosentpoeng, men partiet holder seg fortsatt på riktig side av sperregrensen, som er på 4 prosent. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere