RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøorganisasjon etterlyser klimatiltak i jordbruket

Oslo (NTB): Miljøorganisasjonen Zero etterlyser klimatiltak for å kutte utslipp fra jordbruket. Regjeringen har ikke gjort nok, viser en rapport fra organisasjonen.

Ifølge en rapport fra Zero har ikke regjeringen lagt fram konkrete tiltak for å kutte klimagassutslippene i jordbruket, selv om en melding til Stortinget slår fast at landbruket er en del av klimaløsningen.

- En melding til Stortinget reduserer ingen utslipp. Kuttene kommer først når aktørene i jordbruket får en oppmuntring til å gjøre noe, og der har regjeringen kommet altfor kort, sier Zero-leder Einar Håndlykken til Nationen.

Organisasjonen mener et viktig tiltak ville ha vært å bedre støtten til innkjøp av biogassanlegg som omdanner husdyrmøkk til gass og videre til elektrisk kraft. Zero opplyser at det er laget fem slike anlegg siden 2005, mens det trengs 870 nye anlegg hvert år fram mot 2020 for at regjeringen skal nå sitt mål om at 30 prosent av husdyrgjødsla skal bli energi.

Zero-rådgiver Johannes Fjell Hojem, som har forfattet rapporten sammen med Håndlykken, mener at flere av tiltakene både kan og må settes i gang med én gang.

- Det skjer fint lite. Regjeringen har ikke signalisert noe forpliktende og konkret. Den gir noe støtte til ulike prosjekter for utredning, men det har ikke kommet noen konkrete endringer i rammevilkår som utløser noen klimatiltak, sier Hojem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere