Gå til sidens hovedinnhold

Miljøvennlig taxi

Har du rusk og rask som du vil fjerne? Ring SøppelTaxien. De henter avfallet og sorterer det.

Det opprinnelige navnet var "Rydd og Flytt", da firma kom på beina i 1996. Firmaet hadde flytting og rydding som sin hovedgeskjeft. I dag heter det Søppeltaxi, og har mestparten av sin virksomhet sentrert rundt henting av søppel.
- Det var under en av ryddesjauene fra en garasje, at jeg fikk ideen til Søppeltaxi. Containeren sperret den trange veien, og jeg begynte å tenke at det måtte være enklere måter å bli kvitt søpla si på, forteller daglig leder Gunnar K Hansen.
Rydd og flytt ble drevet av Hansens kone, og Hansen selv jobbet som konsulent. I dag driver ekteparet bedriften sammen. Da han jobbet som IT-konsulent ble han kjent med en gruppe som hadde råd, men ikke tid til å kvitte seg med sine gamle kontorutstyr og pcer. I dag er denne gruppen blant hans kunder.

Blokkområder

Søppeltaxi har i dag et bredt spekter av kunder, alt fra bedrifter som ønsker å spare tid, til privatpersoner i blokkområder.
-De som bor i blokker må enten leie container eller lagre sin skrot et sted før de kaster det. Vi gjør det enklere for folk ved at vi kommer, laster på og reiser igjen. De trenger ikke engang å være hjemme. Det er bare å legge rusken utenfor så plukker vi det opp, sier Hansen.

Ekspanderer

Bedriften har i dag seks ansatte på fulltid i Oslo og omegn. I tillegg er det fire årsverk fordelt på byene Trondheim, Bergen, Stavanger, Lillehammer, Hammar og Gjøvik. Mens fjorårets omsetning lå på 3,5 millioner, regner firmaet med å ha en omsetning på 5,5 millioner dette året.
- Jeg har alltid hatt lyst til å være min egen sjef. Det er gøyalt å drive forretning og oppnå resultater. Det er jo en nødvendighet å tjene penger for å overleve, så jeg kan ikke skryte på meg at det er ren idealisme bak virksomheten, forteller Hansen.
Han nevner videre at enkelte aktører som eiendomsmeglere har vært viktig for deres markedsføringen.
- Meglere vet som regel når noen skal flytte, og trenger å kaste ting, sier Hansen.

Et forbrukersamfunn

- Det er utrolig mye fint som blir kastet. Noe så enkelt som feil farge kan føre til at ting blir pælmet ut. En periode drev vi en bruktbutikk, men vi fant fort ut at det ikke var marked for gjenbruk. På et annet tidspunkt prøvde vi å samarbeide med sosialkontorene, men heller ikke der var det marked for brukte varer.
Trond Storseth som til daglig jobber for Søppeltaxi tror fenomenet skyldes høy inntektsnivå.
- Vi orker ikke å investere masse tid og krefter på å selge det vi allerede eier, før vi kommer i gang med nytt innkjøp. Det er lettere å kaste ting, sier Storseth og nevner loppemarkedene som et eksempel.
- Det er stortsett innvandrere med lav inntekt som drar på loppemarked og kjøper brukt. Folk foretrekker rett og slett nytt fremfor brukt.
-Hva gjør dere med søppelet?
- Alt blir levert til godkjent innsamlingsplass for sortering og energigjenvinning, råstoffgjenvinning eller gjenbruk Alt av metall, plast og papir blir kjørt til gjenvinningsanlegg. Ikke -gjenvinningsbare varer som kan brennes blir kjørt til Brobekk for brenning. Da går energien til fjernvarme.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021