RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøpartiene sliter i ny måling

Oslo (NTB): Til tross for stor oppmerksomhet rundt miljøspørsmål klarer verken SV eller Venstre å vinne nye velgere. Begge partiene går vesentlig tilbake på en ny måling.

Dagens Næringslivs partibarometer for desember gir Sosialistisk Venstreparti en oppslutning på 5,2 prosent, tilbake 1,5 prosentpoeng. Det er det laveste nivået for SV på Sentios målinger siden juni 1998.

Heller ikke Venstre har stort å glede seg over. Partiet får kun støtte fra 3,4 prosent av de spurte, en nedgang på 0,8 prosentpoeng og det dårligste resultatet på denne målingen siden sommeren 2005.

Arbeiderpartiet er klart størst med en oppslutning på 34,1 prosent til tross for en tilbakegang på 1,6 prosentpoeng. Senterpartiet får 6,1 prosent, fram 0,6.

På høyresiden er det framgang over hele linjen. Frp går fram 0,3 prosentpoeng til 22,7 prosent. Høyre går fram 1,8 prosentpoeng og har støtte fra 20,9 prosent av de spurte. Høyre har økt oppslutningen med 3,7 prosentpoeng etter stortingsvalget og er det eneste partiet som har en framgang siden valget.

Kristelig Folkeparti går fram 1,1 prosentpoeng og har 5,4 prosent av velgerne i ryggen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere