RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøstatsråd støtter bilfritt Oslo sentrum


MORALSK STØTTE TIL MDGs PLAN: Høyres klima- og miljøminister Tine Sundtoft er veldig positiv til at sentrum i de store byene blir fri for privatbiler.
MORALSK STØTTE TIL MDGs PLAN: Høyres klima- og miljøminister Tine Sundtoft er veldig positiv til at sentrum i de store byene blir fri for privatbiler. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høyres klima- og miljøminister Tine Sundtoft gir full støtte til det nye rødgrønne byrådets forslag om å gjøre Oslo sentrum bilfritt.

– Jeg er veldig positiv til at sentrum i de store byene blir fri for privatbiler. Men jeg er opptatt av å finne gode praktiske løsninger på dette, hvor utrykningskjøretøyer og nyttetrafikk selvsagt må fram, sier Sundtoft til VG.

Hun viser til at 93 prosent av dem som skal på jobb i Oslo i dag allerede reiser miljøvennlig.

– Det er 7 prosent som bruker bilen inn til jobb i Oslo sentrum. Noen ganger blir disse debattene litt kantete, mener jeg, for man kan nesten få inntrykk av at det er motsatt, sier statsråden.

Hun mener de avgåtte byrådet har gjort en kjempejobb ved å satse på kollektivtrafikk.

– Dette er bare en naturlig utvikling videre, som vi vil se mer og mer av. Bergen kommer sikkert etter. I dag så jeg at Kristiansand har et forslag om å gi miljøkarakter på nye utbyggingsprosjekter. Og dette er jo veien å gå. Transport og areal må ses i sammenheng. Vi må fortette byene, ha grønne lunger og det må være mulig å gå og sykle i sentrum, sier Sundtoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere