RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøverndepartementet stopper ulvejakta

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Miljøverndepartementet stopper lisensjakta på ulv med umiddelbar virkning i påvente av behandlingen av Naturvernforbundets klage.

- Totalkvoten er uakseptabel. Vi forventer at departementet foretar en grundig og overordnet vurdering, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet, til NTB.

«Miljøverndepartementet har vedtatt at lisensfelling av ulv skal avsluttes med umiddelbar virkning, fram til klagene er behandlet i departementet. All videre jakt på ulv må avsluttes umiddelbart», står det skrevet i en melding fra Fylkesmannen i Hedmark, ifølge Nationen.

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle 12 ulv fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn av Naturvernforbundet og videresendt MD.

- Vi har en veldig liten bestand på rundt 30 ulver. Allerede er det skutt sju på lisensjakt og skadefelling. Da er det helt uholdbart å innføre en kvote på tolv nye dyr, sier Håpnes. Han mener det er biologisk uforsvarlig å åpne for lisensjakt.

Hovedargumentet i Naturvernforbundets klage er at de regionale rovviltnemndene gjør sine vurderinger uten å ta hensyn til den totale kvoten for hele landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere