Millehaugen evakuert fra retten

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Sikkerhetsvakter brøt inn i rettsforhandlingene og fikk Stig Millehaugen ut.

18.01.11 13:18

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Midt under hovedvitnets forklaring i straffesaken mot Stig Millehaugen, brøt politiets sikkerhetsstyrke av forhandlingene og førte Stig Millehaugen ut bakdøren. Bakgrunnen var voldsom slossing mellom B-gjengen og Young Guns i 1. etasje i Oslo tinghus.

En i ambulanse
Sammenstøtet i foajeen forteller om det spente forholdet mellom B-gjengen og Young Guns.

Nettavisens reporter på stedet forteller at en person er sendt av gårde i ambulanse etter tumultene.

Stor dusør
Den tidligere drapsdømte Stig Millehaugen og en 28 år gamle mann står i Oslo tingrett tiltalt for drapet på Mohammed Javed.

Begge hevder at de ikke har noe med drapet å gjøre, men politiet mener at Stig Millehaugen skjøt Javed på oppdrag fra den 28 år gamle mannen tilknyttet Young Guns.

Hovedvitnet, en 29-åring som også er tilknyttet Young Guns, var midt i sin forklaring da det hele ble avbrutt. Han forklarte at dette var et bestillingsdrap, som Millehaugen har utført.

- Så vidt jeg vet var det en halv million til en million på Jeddi og en halv million på meg, og det var medtiltalte og hans brødre som sto bak, sa 29-åringen.

- De har vært mest i konflikt med Jeddi, derfor tror jeg det, la han til.

- Utenfor gjengkrigen
Han beskrev Millehaugen som en frittstående leiemorder uten tilhørighet til noen av gjengene, og at han utførte drapet kun for dusørpengene:

- Hadde han klart å fullføre meg også, hadde det aldri gått tilbake på ham. Da hadde dere gått på B-gjengen, og de hadde dere (politiet red.anm.) aldri fått noe på. Millehaugen har ikke noe med denne såkalte gjengkrigen å gjøre.

- Etterforske grundig
I forbindelse med rettssaken har det vært et stort sikkerhetsoppbud.

Væpnet politi følger rettssaken og det er satt opp metalldetektor utenfor.

- Vi ser meget alvorlig på hendelsen og kommer til å etterforske denne saken grundig, sier aktor Svein Holden til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.