Gå til sidens hovedinnhold

Millehaugen i retten i dag

I dag starter straffesaken mot Stig Millehaugen, som er tiltalt for å ha drept den tidligere Young Guns-lederen Jeddi på Haugerud for to år siden.

HAUGERUD/OSLO TINGRETT: Stig Millehaugen (41) risikerer 21 års forvaring dersom han blir funnet skyldig i overlagt drap.

– Når man ser tilbake på tidligere domfellelser for den tiltalte, så viser det en person som har begått alvorlig kriminelle handlinger ved flere anledninger. Derfor mener vi at 21 år forvaring er en riktig reaksjon, statsadvokat Svein Holden til NRK Østlandssendingen.

LES OGSÅ: Tiltalt for Jeddi-drapet

Millehaugen skal ha vært medlem av Tveita-gjengen på 1980-tallet. Han er tidligere dømt for drap. Han ble i 1992 dømt for væpnet ran av Klemtsrud postkontor og ran av Sparebanken Nors filial på Oppsal. I 1993 ble han dømt for drapet på en fengselsbetjent i Sarpsborg, samt ran av flere postkontorer. I 2003 ble han frikjent for ranet av Kredittkassens filial i Bogstadveien.

Et brødrepar, som er sentrale skikkelser i den såkalte B-gjengen, skal ha bestilt drapet som Stig Millehaugen nå er siktet for.

LES OGSÅ: Brødre siktet for bestillingsdrap

Millehaugen selv har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

LES OGSÅ: Siktet hevder han er usyldig

Drapet skjedde nesten på dagen for to år siden. På kvelden mandag 19. januar 2009 fikk politiet melding om at en person var skutt i en bil på Haugerud, nærmere bestemt i Haugerudveien 88.

Like etter ble det meldt om en bilbrann samme sted. Politiet fant levninger av en mann i bilvraket.

LES OGSÅ: – Ikke et tilfeldig offer

I følge tiltalen skal Millehaugen ha skutt Young Guns-lederen i bakhodet med en pistol. Han skal ha helt bensin over liket og bilen og deretter tent på.

Det er satt av ni uker til straffesaken i Oslo tingrett.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen