*Nettavisen* Nyheter.

Millehaugen nekter for skytingen

Foto: (Scanpix)

Stig Millehaugen sier han ikke var i nærheten av Haugerud da gjengsjefen ble likvidert.

22.01.09 20:47

Den tilsynelatende likvidasjon av den kjente sjefsfiguren i Young Guns, Mohammed Javed (28) alias «Jeddi» kan utløse full gjengkrig i Oslo. Stig Millehaugen ble utpekt som drapsmann av den avdødes 29 år gamle kamerat NN som satt i bilen da skuddet falt.

- Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, og sier at han ikke var på Haugerud mandag kveld. Han ble meget overrasket da politiet pågrep ham, sier Stiig Millehaugens advokat, Morten Furuholmen, til Aftenposten.

Stig Millehaugen (se faktaboks) er foreløpig siktet for drapet på den Javed. Millehaugen skal ha sittet i baksetet på Mercedesen da han skjøt 28-åringen i bakhodet. Hvis det virkelig var den tidligere drapsmannen som sto bak likvidasjonen, er spørsmålet:

  • Var drapet en bestilling fra B-gjengen?
  • Eller var drapet et personlig oppgjør mellom Millehaugen og Javed og/eller NN?

- Ikke tilfeldig
Oslo-politiet innkalte til pressekonferanse klokken 12.

- Dette er ikke et tilfeldig offer. Offeret og siktede hadde en relasjon til hverandre, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo på pressekonferansen.

Hun sier at motivet er ukjent.

- Jeg vil ikke si hvilke bevis som knytter 39-åringen til drapet, sier Metlid.

Det er ikke kjent når siktede blir fremtstilt for fengsling.

Snart løslatt
Millehaugen var på frigang, og ble pågrepet på et frigangshjem på Sandaker i Oslo ved 21.40 tiden mandag kveld.

Furuholmen sier at Millehaugen ikke hadde noe motiv for å innvolvere seg i en konflikt med B-gjengen.

- Han var nå på slutten av soningen av sine dommer, og hadde frigang. Etter så mange år i fengsel så han virkelig frem til løslatelse, sier Furuholmen til Aftenposten.no.

Tror B-gjengen står bak
Ved 18.30 mandag kveld fikk politiet tips om skytingen ved Haugerud senter i Oslo. Kameraten var øyenvitne til drapet. Da Mohammed Javed ble skutt, rømte han ut av bilen og tok tilflukt i en Esso-stasjon i nærheten.

- Mannen var livredd og sa at han hadde sett kompisen bli skutt og drept i en bil i Haugerudveien, sier en av ungdommene som var på bensinstasjonen til NTB.

Etter drapet ble bilen satt i brann.

- Young Guns selv tror det er B-gjengen som står bak. Hvis det stemmer, så kommer det til å skje ting. Hva slags opplysninger som kommer fram om motivet når fremover, vil derfor være meget interessante, sier TV 2s krimekspert Johnny Brenna til Nettavisen.

Tilknyttet ransmiljø
Stig Millehaugen er ikke tilknyttet gjengmiljøet, men kommer fra det gamle ransmiljøet i Oslo. Han har kontakter i det gamle Tveita-miljøet, og blant gutta som blant annet sto bak ranet av Munch-maleriene. Gjennom dette miljøet har Millehaugen også kontakt med sentrale personer i B-gjengen.

De siste tiårene har han sittet det meste av livet i fengsel. Brenna sier at han gjennom soningen skal ha kommet i kontakt med personer i Young Guns.

Uansett kjente Millehaugen de to Young Guns medlemmene som han møtte på parkeringsplassen på Haugerud.

- Denne parkeringsplassen ligger innerst i en vei og er et typisk møtested, sier Brenna. Hva som var tema i møtet er ukjent, og om temaet for møte bare var en måte å lure Young Guns medlemmene i et bakholdsangrep, vil forhåpentligvis bli klarere i dagene som kommer.

Trebarnsfar
Javed er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han hadde tre barn og bodde i Oslo. Han har en rekke voldsdommer på seg.

Den 29 år gamle kameraten til Javed var den som ble skutt på Aker Brygge høsten 2006. Han var også tiltalt for drapsforsøket på Ghulam Abbas 23. mars 2007, men ble frifunnet. B-gjengen-sjefen ble skutt utenfor sitt hjem på Furuset og overlevde.

Rykter i miljøet sier at det i virkeligheten var Javed som sto bak dette drapsforsøket, men han har altså aldri vært siktet for dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.