*Nettavisen* Nyheter.

Millehaugens minuttkrig

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

- Hadde du parkert bilen fem over sju så hadde ikke engang Vebjørn Rodal klart å komme seg til Godlia.

20.01.11 11:41

Torsdag begynte minuttkrigen mellom aktor Svein Holden og Stig Millehaugen i Oslo tingrett. Dagen før brukte den drapstiltalte Millehaugen sin frie forklaring til å kritisere politiets etterforskning, og fortelle at han har blitt brukt som syndebukk for et internt gjengoppgjør i Young Guns.

Les: - Dette er en røverhistorie

Torsdag blir hans historie satt på prøve, og Oslo tingrett vil få svært viktig informasjon om Millehaugens skyld eller uskyld i drapet på Mohammed Javed. At Millehaugen har endret sine politiforklaringer vil ikke gjøre det enklere for hans troverdighet, heller tvertimot.

Svært sentralt i denne saken er minuttene etter at Javed ble skutt på Haugerud 19. januar 2009, og spesielt minuttene mellom 18.30 og 19.16.

Allerede før klokken 10.00 torsdag var Millehaugen og aktor Holden inne i en krangel om minuttene. Problemet er at Millehaugen sier han forlot Torshov klokken 18.40, men tidligere har forklart at han dro mellom 18.45 til 18.50.

- Jeg visste jo ikke at minuttene ville bli så viktig for dere, sa Millehaugen om sin unøyaktige tidsangivelse

- Nettopp! Det er det du ikke visste! svarte en engasjert Holden mens han lente seg frem over pulten.

- Hadde jeg visst at minuttene ville bli så viktig så ville jeg vært litt nøyere. Jeg vet jo hvor lang tid det tar å gjøre det jeg har gjort. Kjøre opp til Bøler, hente posten og løpe til Godlia.

Peker ut Millehaugen
Politiets hovedvitne har de siste dagene forklart hvordan han satt i bilen sammen med Mohammed Javed og Stig Millehaugen da Millehaugen skjøt Javed i bakhodet.

Les: - Det bare smalt og kom blod ut av ansiktet

Dette vitnet er selv en dømt gangster, og selv påtalemyndigheten har sagt at hans troverdighet ikke er veldig høy.

Les: Angriper politiets hovedvitne

Problemet for Millehaugen er at hovedvitnets forklaring passer litt for godt med de bevegelser Stig Millehaugen gjorde denne mandagen.

Var i området
Helt sikkert er det at Millehaugen tok t-banen fra Godlia til Oslo sentralbanestasjon klokken 19.16 - altså 45 minutter etter skuddet på Haugerud. t-banestasjonen ligger altså noen kilometer fra åstedet.

Nettavisen har tidligere skrevet en artikkel om Millehaugens bevegelser denne kvelden. Les: Disse bevegelsene må Millehaugen forklare

Da Javed ble drept klokken 18.30 hevder Millehaugen at han sto på Torshov. Etter dette kjørte han til Bøler. På Bøler hadde Millehaugen sin postadresse. Han ville se om et brev fra NAV hadde ankommet, og parkere en bil han hadde lånt.

Problemet er at Millehaugen har svært dårlig tid på seg hvis han skal klare å kjøre fra Torshov til Bøler og deretter komme seg til Godlia innen klokken 19.16.

Politiet har selv målt distansen fra Torshov til Godlia til 38,48 minutter.

- Jeg parkerte bilen cirka klokken 19, sa Millehaugen i retten. Tidligere har han forklart at han parkerte bilen 19.05.

- Hadde du parkert bilen fem over sju så hadde ikke engang Vebjørn Rodal klart å komme seg til Godlia, konstaterte statsadvokat Svein Holden.

Lang tur på kort tid
Fra besøksadressen på Bøler måtte han jogge til Godlia på cirka 13 minutter for å rekke t-banen klokken 19.16.

Distansen skal ha blitt målt til 3,65 kilometer.

Påtalemyndigheten mener at joggeturen aldri fant sted, men at Millehaugen i virkeligheten gikk fra åstedet på Haugerud.

Nedenfor ser du hvilken avstand Millehaugen måtte jogge på cirka 13 minutter for å komme seg fra stedet han hadde vært på Bøler, til Godlia t-banestasjon. Artikkelen fortsetter under.

HTML EMBED

Vis Drapet på Haugerud i et større kart

Dagen før denne mandagen hadde det snødd kraftig. Snøfallet ville ikke ha gjort denne løpeturen enklere. Påtalemyndigheten mener at en slik løpetur ville blitt umulig for den kraftige Stig Millehaugen.

- Så hvordan var denne joggeturen?
...spurte aktor Svein Holden.

-Det er ikke så mye å fortelle om det

- Du sa tidligere at du hadde tatt en pils på Torshov. Tar du ofte en pils før du legger ut på treningstur?

- Du blir ikke full av en øl på 0,3 liter. Øl er jo energi det også, sa Millehaugen. Hans forsvarer Marius Dietrichson brøt inn og påpekte at løpeturen ikke var planlagt da Millehaugen drakk en Corona på Torshov.

- Tar du ofte en joggetur i olabukse.

- jeg skjønner at man ikke pleier å jogge i olabukse, men det er ikke noen hindring, sa Millehaugen.

- Hvordan vil du beskrive den fysiske formen din?

- For to år siden var den veldig bra. Jeg trente vekter og jogging på Bastøy. Jeg veide 15 kilo mindre og jeg gjorde ikke annet enn å trene.

Annonsebilag