Milliardær guidet rundt i egen park

Oslo (NTB): Utstyrt med megafon og full av entusiasme guidet milliardær Christian Ringnes onsdag formiddag norsk og utenlandsk presse rundt i sin nye stolthet, den omdiskuterte Ekebergparken.

På høyden øst i Oslo, rundt sin egen Ekebergrestaurant, har Ringnes på kommunal grunn fått utforme en skulpturpark. Parken åpnes offisielt torsdag. Da er 31 skulpturer på plass rundt omkring i den 255 mål store parken. Målet er at det skal legges til en skulptur eller to i året, slik at parken til slutt vil romme 80 skulpturer.

Parken er omdiskutert. Protestene har vært mange, både fra naturvernere og lokalbefolkningen. Kritikken har også rast fordi Ringnes har villet lage en park «til kvinnenes pris». Fordummende, et fallossymbol, mener kritikere.

- Alle kunstprosjekter av en viss størrelse er alltid omdiskutert. Det var i sin tid også mye motstand mot Vigelandsparken, sa Ringnes på en pressekonferanse onsdag.

Motstanden og debatten har bidratt til å gjøre parken enda bedre, mener Hallstein Bjercke (V), byråd for kultur og næring i Oslo. Han tror Ekebergparken kommer til å bli like populær som Vigelandsparken.

Christan Ringnes har investert 350 millioner kroner i parken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.