*Nettavisen* Nyheter.

Milliardærdatter får krass kritikk for blogginnlegg om asylbarn

Maria Høili (t.v.) og Kristine Saltvold ba om støtte til fattige barn på bloggene sine. Foto: Privat/blogg.no

- Direkte uriktig, sier Røde Kors-leder i Asker om innlegget til milliardærdatter Maria Høilis blogginnlegg, der hun ber om penger til fattige barn.

09.12.15 23:07

Milliardærdatter Maria Høili postet nylig et blogginnlegg med overskriften «Fattige barn i Norge blir ikke tatt hånd om fordi asylbarn blir prioritert, hjelp meg å gjøre noe med saken!».

Maria Høili er datter av Europris-gründer Terje Høili.

I innlegget ber hun om om penger til fattige norske barn. Hun skriver at hun tok kontakt med Røde Kors i Asker for å lufte ideen og ble svart at alle de økonomiske midlene og den frivillige innsatsen deres i år går til å lage en hyggelig jul på asylmottakene i kommunen.

Det er i skrivende stund delt 18.000 ganger, og i kommentarfeltet får hun kritiske kommentarer angående påstandene hun kommer med.

«De større frivillige aktørene sitter med millioner på bok, og har et sugerør ned i kommunekassa for å få finansiert aktivitetene de tilbyr... Å hva tilbyr de: primært sett arbeid med minoriteter! Er de norske fattige barna i Norge blitt en skamplett på kommunens nese de forsøker å skjule, mens migrasjonsarbeid kan man dytte forran seg "klappe seg på skulderen" og si: "se så flinke vi er" ???» skriver hun videre i innlegget.

- Det var aldri meningen å henge ut en spesiell gruppe. Hensikten var å få folk til å innse at det er mange fattige barn, også utenfor mottak i Asker, som gruer seg til jul, sier Høili til Budstikka.

Leder for Asker Røde Kors, Aud Lene Hedemann Larsen, sier til Budstikka at det Høili skriver er direkte uriktig:

- Vi har ikke sugerør i statskassa og vi jobber for alle barn med alle midlene vi har.

Kristine Saltvold Høili, som er Marias svigerinne, la ut et lignende innlegg på sin blogg, som også ble delt en rekke ganger.

I innleggene sine ber Høili og Saltvold også leserne sine om å gi penger til Rett Frem opplevelser. Dette er en organisasjon som tilbyr gratis arrangementer for barn og unge.

Maria Høili har beklaget uttalelsene sine i et senere innlegg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.