– Bilen vår sto på Leca-blokker, både dekk og felger hadde blitt stjålet. Jeg kunne ikke tro det, sier Einar Øgrey Brandsdal til Nettavisen.

Brandsdal og familien var i Aalborg sammen med mange andre familier under Nørhalne Cup i fotball i Danmark forrige helg. Søndag da de skulle legge bagasjen i bilen og dra hjem, ble de overrasket.

Likevel skjedde dette også med en annen familie som også var på denne turen med ungene. Til tross for at deres bil sto parkert i kjelleren og ikke ute som familiebilen til Brandsdal.

– Jeg trodde noen tulla med oss, De ringte fra hotellet og sa de hadde en dårlig nyhet, sier Philip Aanensen til Fædrelandsvennen.

Les også: Bortførte sønnen tilbake fra Hellas

Tyvene på opptak

Brandsdal forteller videre at hendelsen ble tatt opp av overvåkingskameraene til hotellet. Det viser seg at tyvene hadde vært der tidligere og observert, likevel har tyvene ikke blitt tatt av politiet ennå.

– De hadde finlandshette på seg, sier Bli vakker-gründeren.

Begge familiene har anmeldt hendelsen til politiet, og foreløpig er det ukjent for Brandsdal hva som skjer videre.

Søndager er som oftest hviledager for mange, men denne søndagen var langt i fra rolig for Brandsdal-familien.

– Jeg ga meg ikke. Ungene mine skulle på skolen på mandag, jeg var bestemt på at vi og bilen skulle hjem uansett, sier han til Nettavisen.

Les også: Skjebnetimer for Fornebubanen: – Oppsiktsvekkende om Ap og SV sier nei

- Vi kom oss hjem

Omstendighetene gjorde det også vanskelig for ham, med tanke på at mange butikker og dekksentre er stengt på søndager.

– Jeg ringte og ringte, heldigvis fant jeg et dekksenter som var åpent og de visste om noen som drev et dekksenter i Hjørring, sier Brandsdal.

Dekkene var ikke de beste, innrømmer han. Med litt ribber og bulker. De sjekket lufttrykket og at det ikke lekket luft.

- Jeg måtte kjøre litt saktere, siden vi ikke hadde nok bolter til alle dekkene. Det tok litt lengre tid men vi kom oss på ferja og hjem til Kristiansand til slutt, sier han.

Forsikringsselskapet dekker kostnadene, likevel må Brandsdal kjøre med helårsdekk i en periode, siden bestillingen av rett dekk og felger til Porschen tar tid.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å le nå, men det viktigste er at vi har det bra og er trygge. Bilen kan fikses når som helst, legger han til.

Les også: Fraværsreglene gjeninnføres fra høsten