Gå til sidens hovedinnhold

Milliardær vil betale mer i skatt

Dersom Trond Giske skroter formueskatten.

Styreformann Knut Hartvig Johannson i matvaregiganten Norgesgruppen kan godta mer personlig beskatning dersom regjeringen fjerner formueskatten. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Han mener formuesskatten på arbeidende kapital har så alvorlige virkninger at landets rike bør være villige til å akseptere andre alternativ inkludert økt skattlegging for rike. Han tror næringsminister Trond Giskes åpning for å bytte formuesskatt mot eiendomsskatt er et signal om at en endring er på gang.

Johannson karakteriserer formuesskatten som en meningsløs sammenblanding av person -og bedriftsbeskatning. Hovedproblemet er at formueskatten svekker norske bedrifters konkurranseevne.

Overfor DN forklarer Johannson at formueskatten fungerer som en særnorsk bedriftsbeskatning som gir norsk næringliv ett alvorlig handicap i en global økonomi.

Milliardæren er glad for næringsminister Trond Giskes utspill der næringsministeren åpner for å bytte ut formueskatten med eiendomsskatt. Johannson tror at både venstresiden og høyresiden i norsk politikk etterhvert vil erkjenne at fjerning at formueskatten er ett riktig steg.

Norge er et av veldig få land i verden som har formueskatt.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her