RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardavtale til Spetalen-selskap

Sist oppdatert:
Offshore Rig Services, riggselskapet med Øystein Stray Spetalen i styret, har sikret seg en milliardavtale med oljegiganten BP.
Offshoreselskapet Offshore Rig Servics, der supertrader Øystein Stray Spetalen er tungt involvert, kunne i dag melde om en gigantavtale med det oljeselskapet BP.

I en pressemelding skriver selskapet at de har fått en intensjonsavtale for boretjenester på det BP-opererte Skarv-Idun feltet i Nordsjøen.

Kontrakten har en samlet verdi på mellom 250 og 500 millioner dollar, avhengig av lengden på boreprogrammet og eventuelle forlengelser og opsjoner. Dermed kan selskapet skuffe inn mellom 1,65 milliarder og 3,3 milliarder norske kroner.

Spetalen har den siste tiden solgt seg ned i selskapet men er i styret og har rundt 5 prosent av aksjene. Riggselskapet Awilco Offshore har til gjengjeld kjøpt seg tungt opp og har nå rundt 35 prosent av aksjene.

Offshore Rig Services har den første i en serie på fire ny generasjon halvt nedsenkbare borerigger under bygging på Yantai Raffles verftet i Kina. Riggene er designet for å møte all krav for boring på norsk kontinentalsokkel.

Den første riggen vil bli levert i 2008. Boring på BP Skarv-Idun feltet vil starte i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere