Gå til sidens hovedinnhold

Milliardavtaler mellom Kina og Kenya

Nairobi (NTB-AFP): Kina skal bidra til en rekke prosjekter for utbygging av infrastrukturen i Kenya. De to landene har undertegnet samarbeidsavtaler til en verdi av over 30 milliarder kroner.

Avtalen ble torsdag betegnet som en betydelig seier for den kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta. Kenyatta, som tiltrådte som statssjef i april i år, er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten ved Den internasjonale straffedomstolen ICC, og står på dårlig fot med USA.

- Kinas betydning for Afrika må ikke undervurderes. Kina er vår største partner i arbeidet med å utvikle landet, heter det i en twittermelding der den kenyanske presidenten hilser de kinesiske investeringene velkommen.

Kineserne skal blant annet bidra til utvikling av den kenyanske energisektoren. De skal også delta i bygging av en ny jernbanelinje fra Kenyas kyst ved Indiahavet til landets grense mot Uganda i vest.

Kina har lenge vært en viktig økonomisk partner for Kenya og andre afrikanske land. Samhandelen mellom Kenya og Kina har en verdi beregnet til 17,25 milliarder kroner, og gjør kineserne til ett av det østafrikanske landets største handelspartnere. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping