RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardene yngler hos Hagen

Sist oppdatert:
Orkla-eier Stein Erik Hagens investeringsselskap har doblet verdiene på halvannet år.
Etter å ha solgt Ica Ahold-aksjer for 6,6 milliarder, kjøpte Stein Erik Hagen Orkla-aksjer. Nå kontrollerer han over 20 prosent av aksjene i industrigiganten, og pengene han investerte i Orkla har mer enn tredoblet seg, skriver Dagens Næringsliv.

- Regnskapene sier lite om verdiutviklingen i selskapenes eierandeler. Den verdijusterte egenkapitalen i Canica og Canica Investor økte fra 12,5 milliarder til 18 milliarder i løpet av 2006. Det er en avkastning på 43,5 prosent, og det er vi godt fornøyd med, sier Peter A Ruzicka, Hagens høyre hånd, til Dagens Næringsliv, og sammenligner med oppgangen på Oslo Børs i fjor, som var på 32,4 prosent.

I fjor hadde Hagens private investeringsselskap, Canica, en omsetning på 2,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på 610 millioner. Verdijustert egenkapital, ved utgangen av mai, hadde steget til 26,5 milliarder kroner. I tillegg til Orkla-posten, har Hagen 56 prosent av Steen & Strøm, som verdsettes til fem milliarder kroner. Posten i Jernia, som de overtok for to år siden, verdsette til rundt en milliard kroner. I tillegg kommer gjeld på fem milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere