RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliarder til Afghanistan kan være bortkastet

Washington (NTB-AFP): Milliarder av dollar i amerikansk bistand til Afghanistan kan være bortkastet om ikke planleggingen og sikkerheten blir bedre, sier USAs generalinspektør for Afghanistan.

John Sopko, som er oppnevnt av Kongressen for å overvåke gjenoppbyggingen i landet, luftet sine bekymringer for situasjonen mens Afghanistans president Hamid Karzai er i Washington for å drøfte tilbaketrekkingen av USAs styrker neste år.

- Vi risikerer å kaste bort milliarder av dollar om ikke de organene som har ansvaret for å iverksette nye programmer og bygger nye fasiliteter svarer på noen grunnleggende spørsmål, sier Sopko.

Trass i at de militære snakker om framgang i felten, viser det seg i praksis at det er stadig vanskeligere og farligere for amerikanske inspektører å reise ut for å sikre at amerikanske bistandspenger blir brukt riktig.

Sopko anklaget både forsvarsdepartementet Pentagon og bistandsdirektoratet USAID for å operere uten langsiktig planlegging og uten kvalitetssikring.

Han viste blant annet til en militærleir for afghanske styrker i Kunduz som har vist seg ubrukelig fordi den ble bygd på ustabil grunn og med tak som kollapset på grunn av dårlig sveisearbeid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere