RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliarder til forlenget levetid

Sist oppdatert:
BP bruker 14 milliarder å å forlenge levetiden til Valhall-feltet med over 30 år.
Siden 1982 har Valhall-feltet pumpet opp oljemilliarder fra Nordsjøen, men fortsatt er det mye olje under havbunnen. Nå skal operatøren BP og de andre rettighetshaverne investere betydelige summer for å forlenge levetiden.

Olje- og energidepartementet melder at de har mottatt plan for utbygging og drift for feltet. De opprinnelige innretningene på Valhall ble designet for en levetid på 25 år. Men bunnen under plattformene synker og dette gjør at det er behov for å bygge en ny plattform som skal erstatte de tre eldste plattformene på feltet.

Feltet har vært i produksjon siden 1982 og produserer nå omlag 70 000 fat olje per dag, og nyinvesteringene sørger for at selskapene kan pumpe opp olje frem til 2049. Investeringene i prosjektet er beregnet til omkring 14 milliarder kroner. Planlagt produksjonsstart fra den nye plattformen er i 2010.

Ifølge en melding fra departementet vil plattformen få kraftforsyning via kabel fra land. Det vil praktisk talt ikke være CO2-utslipp fra produksjonen på Valhall etter dette. Videreutviklingen av feltet bidrar på denne måten både til å sikre verdiskaping og til svært lave CO2-utslipp fra feltet de neste 40 årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere