Milliarder tilbake til Madoffs ofre

New York (NTB-Reuters): Den amerikanske banken JP Morgan har gått med på å betale tilbake 1,7 milliarder dollar til kunder som ble lurt av finansmannen Bernard Madoff.

03.07.14 11:03

Banken inngikk forliket - som tilsvarer drøyt 10 milliarder norske kroner - da aktor varslet om en tiltale for at den valgte å se bort fra signalene om at Bernard Madoff drev med svindel. Han sto bak et verdensomspennende pyramidespill der tusenvis av investorer tapte flere hundre milliarder kroner til sammen.

- Vi innser at vi kunne gjort en bedre jobb, sier JP Morgan talsperson, Jennifer Zuccarelli.

Banken har også gått med på å styrke bedriftens kontrollrutiner som del av forliket. Dermed unngår banken å bli straffeforfulgt. Heller ingen av sjefene i JP Morgan vil bli tiltalt.

Den amerikanske banken har samarbeidet med investoren Madoff siden 1986, ifølge aktor. Dette tok en brå slutt da Bernard Madoff i 2008 innrømmet at han hadde drevet med bedrageri og hvitvasking av penger.

Totalt ble det gjennomført transaksjoner for 150 milliarder dollar via kontoer i banken i løpet av årene Madoff Securities var i virksomhet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag