RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliarder ut av Telenor

Sist oppdatert:
Striden mellom Telenor og den russiske milliardæren Mikhail Fridman har nådd nye høyder.
Telenor har i lang tid ligget i bitter strid med Alfa Group, som kontrolleres av den russiske milliardæren Mikhail Fridman. I potten ligger både russiske VimpelCom og ukrainske Kyivstar.

- Styret i Telenor har i dag besluttet å dekonsolidere Kyivstar og klassifisere Telenors interesser i selskapet som en investering i balansen. Telenor eier 56,5 prosent av Kyivstar. Styret vil neste uke ta stilling til årsrapporten for 2006 i sin helhet, skriver Telenor i en pressemelding.

Konflikt
- Alfa-gruppens datterselskap Storm LLC, som eier 43,5 prosent av Kyivstar, har gjennomgående unnlatt å møte på Kyivstars generalforsamlinger og styremøter de to siste årene. Det har derfor ikke vært mulig å avholde noen gyldige aksjonær- eller styremøter i Kyivstar i 2006. Telenor har allikevel hatt kontroll med driften av Kyivstar gjennom hele perioden fram til 29. desember 2006, skriver Telenor.


Justerer for 2007
- Forutsatt at Kyivstar forblir rapportert som et dekonsolidert selskap gjennom hele 2007, forventer Telenor en rapportert inntektsvekst på 0 - 5 prosent, en rapportert EBITDA-margin før andre inntekter og kostnader på om lag 32 prosent og CAPEX/inntekter på rundt 20 prosent. Årsaken til de reduserte forventningene til inntekter og EBITDA er at Kyivstar er inkludert i 2006-tallene men ikke i utsiktene for 2007. For 2006 rapporterte Kyivstar driftsinntekter på NOK 10 956 millioner og en EBITDA-margin på 59,5 prosent.
Justert for Kyivstar-tallene i 2006, forventes inntektsveksten å bli på 15 - 20 prosent, skriver Telenor.

På en telefonkonferanse onsdag kveld sier selskapet at veksten vil bli i nedre del av intervallet.

I tillegg til det vil Telenors marginer bli berørt fordi det er høyere marginer i dette segmentet enn mange andre av Telenors operasjoner. Telenor ville ikke kommentere angående striden rundt VimpelCom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere