RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardfest i byggebransjen

Sist oppdatert:
Milliardene triller inn i byggebransjen.
Det bygges over en lav sko over hele landet, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

13,6 prosent vekst

I perioden januar-august i år økte omsetningen med 16 milliarder kroner for bedrifter i bygge- og anleggsbransjen, sammenliknet med samme periode i 2005. Dette tilsvarer en vekst på 13,6 prosent, ifølge SSB.

Det ble totalt omsatt for over 134 milliarder kroner innenfor bygge- og anleggsvirksomheten de åtte første månedene i 2006.

Størst økning for utleie

Størst økning sammenliknet med samme periode i 2005 hadde bedriftene i næringshovedgruppen «utleie av bygge- og anleggsmaskiner med personell».

Her økte omsetningen med 30,7 prosent, men bedriftene i denne næringshovedgruppen står imidlertid for bare 0,9 prosent av den totale omsetningen i bygge- og anleggsnæringen.

Størst omsetningsandel har bedrifter plassert i næringshovedgruppen «annen bygge- og anleggsvirksomhet». Denne gruppen stod for 61,5 prosent av den totale omsetningen i næringen i perioden, og omsatte for 14,3 prosent mer enn i tilsvarende periode i fjor.

I denne gruppen finner vi i hovedsak bedrifter som driver med oppføring av bygninger og anleggsvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere