RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardgevinst til Statoil

Sist oppdatert:
Statoil selger unna sin 50 prosents eierandel i petrokjemiselskapet Borealis til de andre eierne
Statoil har solgt sin 50 prosents eierandel i petrokjemiselskapet Borealis til International Petroleum Investment Company (IPIC) og OMV Aktiengesellschaft som i dag eier de øvrige 50 prosent av selskapet.

Borealis vil etter salget eies med 65 prosent av IPIC og 35 prosent av OMV. Salgssummen på 920 millioner euro med tillegg av 80 millioner euro i garantert utbytte for 2005, til sammen 1 milliard euro, eller 7,95 milliarder kroner, vil bli betalt ved closing.

Dette gir Statoil en bokføringsmessig gevinst på cirka 1,7 milliarder kroner.

IPIC er Abu Dhabis investeringsselskap for internasjonale investeringer i olje- og gassektoren, mens OMV er et østerriksk børsnotert olje- og gasselskap, der IPIC eier 17,6 prosent og den østerrikske stat 31,5 prosent.

- Statoil selger sin andel i Borealis fordi det ikke lenger er en del av konsernets kjernevirksomhet. Vi har lagt en offensiv, industriell plan for videreutvikling av Statoil som et konkurransekraftig olje- og gasselskap på norsk sokkel og internasjonalt. Dette vil kreve organisasjonens og ledelsens fulle oppmerksomhet, skriver konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere