RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardkontrakt til Sevan

Sist oppdatert:
Riggselskapet Sevan har fått en kontrakt til en av sine rigger som fremdeles er under bygging. Dermed er alle riggene til selskapet leid ut.
Riggselskapet Sevan Marine har inngått en intensjonsavtale med det kanadiske oljeselskapet Oilexco North Sea. Avtalen gjelder produksjonsriggen Sevan no. 3.

Denne riggen er under bygging ved Yantai Raffles sitt verft i Singapore. I henhold til avtalen skal denne riggen bli installert på Shelly-feltet på britisk sokkel i Nordsjøen i 2008.

Den faste delen av kontrakten strekker seg over fem år, med opsjon på ytterligere fem år. Kontraktsverdien for den faste perioden er ifølge en børsmelding på 370 millioner dollar, eller 2,3 milliarder kroner.

Partene skal bli enige om spesifikasjonene siden, men det er forventet at produksjonsanlegget til Sevan vil ha en produksjonskapasitet på 30.000 fat olje per dag, samt en vanninjeksjonskapasitet på 20.000 fat per dag.

Sevan no. 3. er den fjerde flytende prouksjonsriggen som har fått kontrakt, og alle er basert på det spesielle designet Sevan 3000. Tre av enhetene vil bli plassert i britisk sokkel av Nordsjøen, mens en vil operere i Brasil. Selskapet har også en borerigg-enhet under kontrakt fir Sevan 650-designet for bruk i den amerikanske delen av Mexico-gulfen.

- Det er med glede vi annonserer denne avtalen, som demonstrerer at Sevan-plattformene er attraktive i det teknologisk krevende segmentet av offshoremarkedet. Vi har nå alle våre fem enheter på kontrakter. De tre enhetene i Nordsjøen vil gi en basis for en effektiv drift, sier Sevan-toppsjef Jan Erik Tveteraas i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere