RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardkontrakt til Smedvig på økte rater(Ny)

Sist oppdatert:
Riggselskapet Smedvig har sikret seg en milliardkontrakten for boreriggen West Venture. Det er Norsk Hydro som forlenger kontrakten på riggen, og raten er noe høyere enn dagens kontrakt
Nytt: Oppdatert med ratedetaljer og riggspesifikasjoner

Kontrakten er forlenget med en fast periode på to år, i tillegg til opsjoner på ytterligere fem år.

Verdien på den faste delen av kontrakten er på 150 millioner dollar, eller en drøy milliard kroner, og inkluderer incentiv programmer relatert til boreeffektivitet.

Det gir en dagrate på omkring 205.000 dollar pr. dag, som er økning på 8 prosent fra nivået i dagens kontrakt. Dagens rate ligger på 190.500 dollar pr. dag.

Oppstart for den nye kontrakten er ved utløp av dagens kontakt i august i år.

West Venture er utstyrt med dobbelt boretårn som gjør det mulig å utføre bore- og kompletteringsoperasjoner parallelt. Doble operasjoner er spesielt fordelaktig i forbindelse med ferdigstillelse av produksjonsbrønner.

- West Venture har de siste fire årene boret for Norsk Hydro på Troll-feltet og har oppnådd svært gode resultater med hensyn til økt boreeffektivitet sammenlignet med konvensjonelle boreoperasjoner, skriver Smedvig i en melding.

- Avtalen er en bekreftelse på Smedvigs evne til å levere sikre og effektive boretjenester, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig asa i en kommentar.

West Venture er bygget i 2000 ved Hitachi-verftet. Riggen kan bore på havdyp opp til 1.800 meter med en boredybde på 9.000 meter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere