RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardkrav mot Carlsberg

Sist oppdatert:
Orkla kan ha vært heldige med timing på sitt salg av eierandelen i Carlsberg. Det asiatiske bryggerikonsernet Chang Beverages har nå gått til et gigantisk erstatnignsøksmål mot Carlsberg
Ifølge danske Børsen så krever Chang Breweries en erstatning på mellom 11-12,5 milliarder danske kroner fra Carlsberg Breweries etter uoverenstemmelser rundt et joint-venture-prosjekt. Det var i fjor sommer at Carlsberg Breweries avsluttet samarbeidet med Chang rundt Carlsberg Asia.

Saken startet som følge av Carlsbergs beslutning i fjor høst som en voldgiftssak fra Changs-side. Nå har Carlsberg mottatt prosesskriftet hvor kravet kommer frem.

I prosessesskriftet gir Chang opp kravet om at joint-venture-virksomheten skal fortsett, men krever derimot en gigantisk erstatning.

- Det er fortsatt Carlsberg oppfattning, at selskapet har en sterk sak, og at Chang Beverages erstatningskrav er ubegrunnet. Det anslåtte erstatningsbeløp er helt uten hold i virkeligheten og derfor har selskapet av samme grunn ikke foretatt noen regnskapsmessig avsetning, skriver Carlsberg i en pressemelding i dag, melder Børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere