RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardlån kan stoppe Aker Kværner-planen

Sist oppdatert:
Det er Aker Kværners obligasjonslån på 4,2 milliarder kroner som kan bli bøygen for planen for en oppsplitting av konsernet i tre deler. Planen henger på obligasjonseiernes risikovurdering
Lånet skal etter planen flyttes ned i det nye Aker Kværner, noe som vil bety langt lavere egenkapitalandel i selskapet som skal sitte med obligasjonslånet. Det nye selskapet fremstår med andre ord som langt mindre solid, ifølge Dagens Næringsliv.

Skal planen lykkes, må minst to tredjedeler av obligasjonseierne stemme for at et obligasjonslån skal flyttes til det nye Aker Kværner. Norsk Tillitsmann påpeker at egenkapitalandelen blir vesentlig lavere i det nye selskapet.

Den avgjørende avstemmning skal finne sted 17. mars i Oslo. Der skal de ta stilling til om de ønsker et debitorskifte for lånet. Dagens låntager er børsnoterte Aker Kværner, men Røkke & Co. ønsker det flyttet ned til det nye selskapet som skal inneholde aktivitetene i både i Olje & Gass og Engineering & Constructing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere