*Nettavisen* Nyheter.

Milliardløft for eldreomsorgen i Sverige

OMSORGSLØFT: Store deler av den svenske eldreomsorgen drives av private velferdsselskaper. Nå har den svenske regjeringen med statsminister Stefan Löfven forhandlet fram en satsing som blant annet innebærer 10.000 flere helsefagarbeidere innen eldreomsorgen.

OMSORGSLØFT: Store deler av den svenske eldreomsorgen drives av private velferdsselskaper. Nå har den svenske regjeringen med statsminister Stefan Löfven forhandlet fram en satsing som blant annet innebærer 10.000 flere helsefagarbeidere innen eldreomsorgen. Foto: Jonas Ekströmer/tt (NTB scanpix)

Den svenske regjeringen og to støttepartier vil bruke 2,2 milliarder svenske kroner på et såkalt løft i eldreomsorgen.

12.05.20 09:37

Satsingen kommer etter at svært mange sykehjem og aldershjem er blitt rammet av koronasmitte. Flere hundre beboere har dødd av viruset.

Sammen med støttepartiene Centern og Liberalerna har den svenske mindretallsregjeringen forhandlet fram en satsing som blant annet innebærer at det skal ansattes 10.000 flere helsefagarbeidere innen eldreomsorgen. Regjeringen består av Socialdemokraterna og Miljöpartiet.

Summen tilsvarer 2,3 milliarder norske kroner og skal også brukes til at ansatte får betalt for å heve kompetansen, og det skal også muliggjøre flere faste ansettelser og flere heltidsstillinger, opplyste Emil Källström, helsepolitisk talsmann i Centerpartiet, på en pressekonferanse tirsdag.

Store deler av den svenske eldreomsorgen drives av private velferdsselskaper.

Også finansminister Magdalena Andersson samt flere andre politikere deltok på pressekonferansen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag