RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardnedskrivning preger Smedvig

Sist oppdatert:
En regnskapsmessig nedskrivning av West Navion (bildet) med 1,3 milliarder kroner preger kvartalstallene til Smedvig. Diften er noe bedre enn forventet, men utsiktene fremover betegnes som utfordrende
Smedvig fikk et driftsresultat i fjerde kvartal på 52 millioner kroner, ned fra 226 millioner året før. På forhånd var det ventet 49 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen falt fra 1.002 til 807 millioner, mot ventet 770 millioner. Resultat før skatt gikk fra pluss 158 til minus 985 millioner kroner etter en stor nedskrivning.

- Tallet preges av en ekstraordinær nedskriving av bokført verdi for West Navion med 1313 millioner kroner, fratrukket 351 millioner i gevinst fra salget av West Vanguard i fjerde kvartal. Nedskrivningen er en konsekvens av innføringen av ny norsk regnskapsstandard for nedskrivning av anleggsmidler, ifølge resultatmeldingen.

Netto finans i kvartalet var minus 75 millioner, mot minus 68 samme kvartal året før.

Når det gjelder helåret kommenterer selskapet at resultatnedgangen skyldes en betydelig reduksjon i gjennomsnittlig dagrate og utnyttelsesgrad for mobile enheter, oppveiet av et rekordresultat fra driften av lekterrigger.

I fjerde kvartal genererte selskapet en kontantstrøm, inklusive salget av West Vanguard, på 428 millioner kroner, opp fra 66 millioner kroner i foregående kvartal.

Styret vil foreslå et utbytte på 1,00 krone pr. aksje for 2002, ned fra 1,50 kroner i 2001.

- Ved inngangen til 2003 hadde Smedvig en gjennomsnittlig kontraktsdekning på henholdsvis åtte og 26 måneder for mobile enheter og lekterrigger. Denne kontraktsdekningen er tilfredsstillende i dagens marked, i lys av selskapets sterke balanse. Utsiktene fremover synes likevel utfordrende, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere