RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardsaken mellom futen og Telenor opp i januar

Sist oppdatert:
I midten av januar kommer milliardsaken mellom Telenor og Sentralskattekontoret opp for retten. Telenor har imidlertid allerede betalt milliardsummen
Saken, som kommer opp for retten i januar, knytter seg til salget av Telenors-aksjer i Sonofon Holding til heleide Dansk Mobil Holding.

Telenor har i sin selvangivelse for 2001 ført 8,61 milliarder i skattemessig tap i forbindelse med transaksjonen. Dette skattemessige tapet vil ikke Sentralskattekontoret godkjenne.

Dermed øker Telenors betalbare skatteforpliktelse for 2001 med 2,41 milliarder kroner.

Ligningsnemda opprettholdt beslutningen fra Sentralskattekontoret, noe som førte til at Telenor tok saken inn for rettsapparatet.

Informasjonssjef Dag Melgaard i Telenor sier til iMarkedet at saken kommer opp for retten i januar. Han sier videre at milliardsummen allerede er betalt inn til myndighetene, men at Telenor likevel er overbevist om at de vinner skattesaken.

Bakgrunnen for at milliardene er betalt inn allerede er at rentene hos staten er bedre enn det Telenor oppnår hos bankene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere