RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardskrell fra Hydro

Sist oppdatert:
Eivind Reiten tar en kjempenedskriving på 4,5 milliarder kroner i Hydro. Hos fusjonskamerat Statoil er heller ikke alt som det skal.
Som følge av en tidligere varslet gjennomgang av Hydros portefølje i Mexicogolfen vil Hydro nedskrive verdien av Front Runner-feltet med 462 millioner dollar etter skatt på grunn av en lavere produksjonsprofil og høyere utviklingskostnader enn tidligere antatt.
Det skriver selskapet i en melding.

Nedskrivningen utgjør 710 millioner dollar før skatt, eller 4,5 milliarder kroner. Av dette er 58 millioner dollar knyttet til tilgrensende prospekter, og vil bli belastet som letekostnader i fjerde kvartal 2006. Front Runners bokførte verdi vil etter dette være 201 millioner dollar.
Hydro har eierinteresser i om lag 40 produserende felt på sokkelen i Mexicogolfen. Noen av feltene har høyere produksjon enn forventet mens andre har hatt en svakere produksjonsutvikling enn planlagt. Etter en gjennomgang, vil verdiene på 10 av feltene på sokkelen nedskrives med 87 millioner dollar etter skatt, noe som tilsvarer 134 millioner dollar før skatt.

- Skuffelse

Til tross for nedskrivningen, holder Hydro produksjonsmålet for 2007 på 605.000 fat olje per dag. Hydros påviste reserver i Mexicogolfen vil bli redusert med om lag 7 millioner fat oljeekvivalenter pr. 31. desember 2006, heter det i meldingen.

- Selv om Front Runner har vært en skuffelse så langt, er vi overbevist om at Mexicogolfen med vår omfattende utforskingsportefølje vil fortsette å være en viktig del av vår internasjonale satsing, skriver konsernsjef Eivind Reiten i Hydroi meldingen.

Dermed innrømmer Reiten at det mye omtalte Spinaker-kjøpet ikke har gått etter planen. Kjøpet skulle få fart i Hydros internasjonale satsing, men prisen Reiten & Co. betalte for oljereservene i Mexico var altså altfor høye.

Hydro ble eier av 25 prosent av Front Runner gjennom oppkjøpet av Spinnaker Exploration i 2005. Etter dette har produksjonen på feltet vært svakere enn ventet.

Problemer hos Statoil
Det er ikke bare hos Hydro det er problemer. I forbindelse med fusjonsgjennomgangen oppjusterer Statoil sin gjeld. Netto rentebærende gjeld anslått til 14,3 milliarder kroner ved utgangen av 2006. Nå er det ventet at Statoils netto rentebærende gjeld vil være 24-25 milliarder kroner ved utgangen av 2006.

Hovedårsaken til endringen er knyttet til bevegelser i arbeidskapitalen, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere