*Nettavisen* Nyheter.

Milliardsprekk må få følger

Stortinget kjenner bare statsråden. Derfor er skyldfordelingen internt i Forsvaret uvesentlig for stillingen til forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Ingen kan mene at hun har hatt kontroll og det må få konsekvenser.

02.03.05 11:00

TV 2 Nettavisen har gjentatte ganger påpekt at budsjettsprekken på 950 millioner kroner i Forsvaret ikke bør ende som politisk taktikkeri på Stortinget.

Angrep det verste forsvar

Avmakt i denne sal

Skjærer man igjennom bortforklaringer og granskingsrapporter, er det umulig å komme forbi følgende faktum: Økonomistyringen i Forsvaret var helt ute av kontroll i fjor. Og forsvarsministeren har ansvaret.

Vi er enige med Aps fraksjon på Stortinget, som nå etter alle solemerker er innstilt på å fremme mistillitsforslag. SV og Frp nøler, men det kan umulig være fordi de har tillit til at forsvarsministeren har styring

Slik saken nå fremstår i Stortinget, er det en nervekrig, hvor statsministeren tilsynelatende stiller seg bak ministeren. Og oppisisjonen er i hvert fall interessert i å svekke regjeringen så mye som mulig - og kanskje få byttet ut Kristin Krohn Devold samtidig.

Begge parter vurderer nå om de er tjent med en regjeringskrise eller ei bare få måneder før valget.

I dette spillet er det viktig at politikerne husker på at de følges med argusøyne av velgerne og skattebetalerne, som lurer på om det er mulig å slippe unna med å oppdage en milliardsprekk først når året er omme.

Slipper man unna med det, slipper man unna med alt!

Hva mener du? Er dette en heksejakt på Kristin Krohn Devold, eller bør vi få en ny forsvarsminister? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag