*Nettavisen* Nyheter.

Milliardstraff for storbank etter rentetriksing

Zürich (NTB-Reuters-AFP): Den sveitsiske banken UBS må betale straffeavgifter på til sammen 450 millioner dollar eller 2,5 milliarder kroner for triksing med den såkalte Liborrenten. Storbanken godtar straffen.

Straffesummen er fastsatt etter forhandlinger med myndighetene i Sveits, Storbritannia og USA, kunngjorde UBS onsdag. Storbankens toppsjef Sergio Ermotti sa at alt må gjøres for å trygge UBS' gode navn og rykte.

- Vi beklager dypt at vi har opptrådt upassende og uetisk. Fortjeneste, uansett hvor stor den måtte være, er mindre viktig enn dette selskapets omdømme, og vi er forpliktet til å vise integritet når vi gjør forretninger, het det i en kunngjøring fra Ermotti onsdag.

Libor er en rentesats som fastsettes daglig, og som brukes for lån mellom banker på pengemarkedet i London. I juni i år ble det britiske bankkonsernet Barclays ilagt en bot på 290 millioner pund eller godt over 2,5 milliarder kroner for triksing med denne renten.

Barclays' styreformann og konsernets daglige leder måtte gå som følge av rentetriksingen. Selv ørsmå endringer i Liborrenten kan gi bankene fortjeneste eller tap for millionbeløp, påpeker nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.