*Nettavisen* Nyheter.

Millionbot til Securitas Direct

Oslo (NTB): Politiet i Asker og Bærum har gitt alarmselskapet Securitas Direct et forelegg på en million kroner etter at en mann døde i en boligbrann i Asker i fjor.

20.03.13 16:08

Huset hadde alarm fra selskapet, og politiet mener Securitas ikke varslet godt nok da brannalarmen gikk. En mann i 30-årene døde i brannen etter røykutvikling fra en sofa, og Securitas er også pålagt å betale 200.000 i oppreisning til avdødes foreldre, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi mener de ikke varslet videre i tilstrekkelig grad etter at brannalarmen gikk. Det er en grov uaktsomhet i at brannvesenet ikke fikk beskjed. At boten er så stor har sammenheng med at en mann døde i brannen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB.

Securitas Direct mener alarmen fungerte og at varslingsrutinene ble fulgt.

- Vi mener derfor at forelegget er ilagt på feilaktig grunnlag, og kan ikke vedta dette, sier administrerende direktør Tore Staveland i pressemeldingen.

Securitas opplyser at alarmsentralen tok kontakt med den som var oppgitt som kontaktperson, og at vedkommende videre kontaktet en person på stedet som avviste at det brant i boligen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.